ACTIE; Piron - Lameloise Chénas 'Quartz'
Omschrijving

Aroma's van lila, pioenroos en perzik. Deze zeer uitgebalanceerde wijn heeft een bloemige aanzet in de mond en ronde tannines. Het is een zeer complexe en elegante wijn. Een lange afdronk met een zilte toets.

Vinificatie

Handmatige oogst, waarna een gedeeltelijke ontsteling van de druiven plaatsvindt aan de sorteertafel. Een eerste fase van vergisting via semi-carbonique van enkele dagen, die wordt gevolgd door de Bourgondische manier van vergisten, waarbij regelmatig de vaste bestanddelen (de hoed) weer in het verse sap worden ondergedompeld (pigeage & remontage) gedurende een totaal van 18 tot 20 dagen. Ongeveer 30% van de wijn wordt gedurende 12 maanden gerijpt in Franse eikenvaten (geen nieuwe eik) gerijpt om rondheid, elegantie en complexiteit in de uiteindelijke assemblage te brengen.

Ligging

De Chenas appellatie is de kleinste qua oppervlakte van de Beaujolais-crus, waardoor het een zeldzame wijn is. Het klimaat is continentaal. Dit unieke perceel van 9 ha, steile helling, ligt oostelijk tussen 310 en 380 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit graniet, bedekt met kwartskristallen.

Wijnhuis omschrijving: 

Domaines Dominique Piron is een vooraanstaand wijnproducent in de Beaujolais en een internationaal gerenommeerde wijnmaker. In 1590 werd de oudst bekende voorvader van Dominique Piron, Etienne Bailly, in Morgon geboren, wat markeert dat deze familie al 14 generaties lang actief is in de wijnbouw, het hart van de Beaujolaistreek. De granieten bodem is de bakermat voor elegante wijnen afkomstig van de Gamay druif en al eeuwenlang zijn de streek en de druif onlosmakelijk en succesvol aan elkaar verbonden.

ACTIE; Piron - Lameloise Chénas 'Quartz'

Van €23,95 voor €17,95 Gamay

€ 17,95
ACTIE; Piron - Lameloise Chénas 'Quartz' is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Frankrijk
Nee
13%
Domaine Piron
2016
75cl
Bevat sulfieten
Rode wijn
Gamay