Errázuriz Sauvignon Blanc Late Harvest
Omschrijving

Productinformatie

Citrus, grapefruit en passiefruit mag u verwelkomen in uw neus. Deze Prachtige Errazuriz Sauvignon Blanc Late Harvest ontwikkeld zich daarna verder in de smaak met fruit en kruidige tonen. Het mondgevoel is fijn zacht en de levendige zuren geven deze wijn zijn spanning.

Drinkadvies

De verfijnde aciditeit en fruitige tonen van deze prachtige wijn combineren fraai met patisserie, desserts en vers fruit.


Wijnhuis Omschrijving

Viña Errazuriz is een familie bedrijf en wordt nu geleidt door Eduardo Chadwick. Samen met wijnmaker Francisco Baettig staat het wijnhuis aan de top van de Chileense wijnbouw.


Wijn Serie Uitleg

Een vreemde eend in de bijt is deze Late Harvest Sauvignon blanc van Erràzuriz. De druiven voor dit fijne sap komen uit de Casablanca Valley. Hier in deze vallei zijn de ideale omstandigheden voor het maken van deze dessertwijn.


Vinificatie

De druiven die gebruikt zijn voor de Sauvignon Blanc Late harvest zijn tijdens hun laatste maand aan de druivenstok aangetast door de Botrytis schimmel. Het levert een ingedroogde druif op met een hoge concentratie aan suikers en bijzonder aroma's van honing en gedroogd fruit. Na een langzame vergisting, rijpt de wijn voor zeven maanden op eikenvaten.


Herkomst

Al sinds 1992 groeien er Sauvignon Blanc druiven in de La Escultura wijngaard. Op enkele km 's van de oceaan hebben de druiven een lang groeiseizoen. De zanderige grond beperkt de druiven in een snelle groei en ook dit heeft weer zijn uitwerking op rijpingsperiode van de druiven. Uiteindelijk levert het u een geconcentreerde wijn op met een ongekende lengte.

Errázuriz Sauvignon Blanc Late Harvest

Sauvignon Blanc

€ 12,95
Kenmerken
Chili
Nee
11,5%
Viña Errázuriz
2019
37,5cl
Bevat sulfieten
Witte Wijn
Sauvignon Blanc