Gorgonzola Dolce
Omschrijving

De kaas wordt in Noord Italie gemaakt, van oudsher rond het stadje Gorgonzola, in Lombardije en Piemonte. In het dorpje 'Gorgonzola' wordt geen kaas meer gemaakt. Alle grote kaasfabrieken hebben zich gevestigd rond de grote steden. Wel is er jaarlijks het 'Sagra Nationale Gorgonzola'. Dit is een festival ter ere aan de wereldberoemde kaas. Deze 'Dolce' is zacht en romig van structuur in tegenstelling tot deze gorgonzola pikant. Beide zijn het blauwader kazen met veel smaak en goed te gebruiken als dessertkaas en fantastisch te verwerken in vele gerechten. Tip; De kaas met prosecco in de blender/keukenmachine doen en lekker opsnoepen met witlofschuitjes...heerlijk!

Gorgonzola Dolce

Zeer romige blauwe kaas

Kies een gewicht
€ 3,96
200 gram
Allergenen en ingrediënten
Koe
Gepasteuriseerd
Melk
-
Ja
Nee
Nee
Productinformatie
Blauwe kaas
Italië
Volvet
Volle rommige smaak
Nee
Nee