Deze Zwitserse kaasfondue bestaat uit: Emmentaler, Gruyère en Appenzeller
Vers geraspte kaas voor de fondue. Wij raspen deze voor u en gaan uit van 200 gram kaas per persoon. Dit is het nettogewicht.
De prijs is dus een indicatie wat het ongeveer gaat kosten. Uiteraard zal dit niet veel afwijken van de bovenstaande prijs!
(Let op: Zelf nog wijn en overige ingrediënten toevoegen.) Kijk hieronder voor een recept:
Recept:
Ingrediënten per persoon:
200 gram geraspte kaas
100 ml droge witte wijn
Verder nodig:
Teentje knoflook
Citroensap
Eventueel maïzena
Eventueel Kirsch
Peper en nootmuskaat
Bereiden:
Pers de knoflook of wrijf de caquelon (kaasfonduepan) ermee in.
Giet de wijn in de pan en breng deze tot het kookpunt.
Vuur iets zachter zetten en geleidelijk aan, al roerend, de kaas toevoegen.
Let op: laat de kaas niet koken.
In een kopje de kirsch (of witte wijn), citroensap mengen met de maïzena en aan de kaasfondue toevoegen als deze niet helemaal bindt.
De kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
Tips om te dopen:
Diverse broodsoorten, bleekselderij, spruitjes, bloemkoolroosjes, gember, broccoli, champignons,
komkommer, appel, banaan, ananas, hamblokjes, chorizoworstjes, slavinkjes, garnalen etc.
Zwanger:
Als u zwanger bent mag u kaasfondue eten. De rauwmelkse kaas wordt verhit, daarnaast verdampt de alcohol bij het verhitten. Genieten maar!
Vanaf 2 personen