Barolo Cannubi
Omschrijving

Productinformatie

Intense geur met vleugjes rozen, vanille, drop, kruiden en geroosterde eik. Granaatrode kleur en een volle en elegante smaak.
Drinkadvies

Door de mooie structuur is deze wijn heerlijk bij rood en gestoofd vlees.


Wijnhuis Omschrijving


Klassiek wijnhuis gelegen in het mooie dorp Barolo. Al meerdere generaties hebben gewerkt aan de huidige kwaliteit en de omvang van dit ongeveer 110 hectare tellende domein. Huidige eigenaren zijn de gedreven Ernesto en Anna Abbona. Samen met dochter Valentina en zoon Davide hebben zij de dagelijkse leiding en bouwen voortdurend aan authenticiteit en kwaliteit.


Vinificatie


De druiven zijn handgeplukt en worden snel naar de kelder gebracht om te ontstelen en zachtjes te kneuzen. De druiven ondergaan een fermentatie onder gecontroleerde temperatuur van 28-30 graden in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt gedurende 2 jaar in gedeeltelijk Sloveense en gedeeltelijk Franse eiken vaten. Daarna nog 12 maanden op fles.


Herkomst


Cannubi is een lange, licht glooiende heuvel midden in het Barolo-gebied. Hier vermengen de Helvetiaanse en de Tortonische bodems zich tot blauwgrijze mergel, rijk aan magnesium en mangaancarbonaat. Omgeven door hogere heuvels, is de Cannubi heuvel beschermd tegen stormen en harde wind en profiteert hij van een uniek microklimaat.


Bijzonderheden


Gelegen in noord Italië betekent Piemonte Letterlijk: “Aan de voet van de bergen”. De Alpen aan de westkant en in het zuiden de Apennijnen. Daarmee beschikt Piemonte over een gematigd klimaat. Naast golvende (wijn)velden vind je er veel overblijfselen uit het verleden: Pittoreske dorpen, oude vesting stadjes en vele kastelen, burchten en jacht terreinen met vele soorten wild. Het land ook van de witte truffel,risotto rijst, paddenstoelen en mooie kazen uit Bra. Culinair best wel een forse keuken. De wijnen hebben zich er moeiteloos op aangepast.

Barolo Cannubi

Nebbiolo

€ 76,95
7 dagen levertijd.
Kenmerken
Italië
Nee
14%
Marchesi di Barolo
2015
75cl
Bevat sulfieten
Rode wijn
Nebbiolo