Chanson Givry
Omschrijving

Productinformatie

Diepe robijnrode kleur met paarse tinten. Verfrissende aroma's van kersen met een vleugje zoethout en specerijen. Goede structuur. Sappig en rond met goed geïntegreerde tannines. Royale en fruitige afdronk.

Drinkadvies

Perfecte wijn bij varkensvlees, paté, gegrild of geroosterd vlees en gevogelte.


Wijnhuis Omschrijving

Domaine Chanson (1750) kocht in 2007 een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune, en werd de thuisbasis Beaune Bastion grondig gerenoveerd en een nieuw pershuis gebouwd. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden, allen met de Premier Cru en Grand Cru status, in het hart van de Bourgogne: Côtes de Beaune (Santenay, Chassagne-Montracchet, Puligny-Montrachet, Pernand-Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton).


Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en krijgen een volledige gisting gedurende ongeveer twee weken. De wijnen rijpen vervolgens in de 15e eeuwse kelder gedurende 14 tot 18 maanden op nieuw en oud eiken.


Herkomst

Domaine Chanson, eigenaar van 25 ha in de 10 mooiste Beaune Premiers Crus, wordt terecht beschouwd als een van de Premiers Crus specialisten in Beaune. De wijngaarden liggen bij Givry, een van de beroemdste dorpjes in het hart van de Côte Chalonnaise in het zuidelijke deel van Bourgondië. De grond bestaat hier uit klei en kalksteen en er wordt uitsluitend Pinot Noir verbouwd.

Chanson Givry

Pinot Noir

€ 32,50
Chanson Givry is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Frankrijk
Nee
13%
Domaine Chanson
2019
75cl
Bevat sulfieten
Rode Wijn
Pinot Noir