Munster
Omschrijving

De Petit-Munster is van koemelk gemaakt. De melk wordt in vaten licht ontroomd, vervolgens verwarmd en onder toevoeging van kalfsleb gestremd. Wanneer het mengsel gestremd is, wordt de wrongel gesneden om de wei eruit te laten lopen. Dit duurt ongeveer een kwartier. Hierna wordt de wrongel met aanhangende wei in vormen gedaan. De kaas blijft een dag in de vormen. De volgende dag wordt de kaas gezouten in een pekelbad of middels bestuiving met fijngemalen zout. Op dit moment begint het rijpingsproces in zeer vochtige rijpingskelders. De Munsterkaas wordt elke twee dagen gekeerd en gewassen met een mengsel van pekelwater en rijpingsfermenten. De Petit-Munster rijpt 14 dagen. Het resultaat is een prachtig kaasje met een gladde geel-oranje tot oranje-rode korst. Het kleine kaasje is ontzettend sterk van smaak, evenals de geur. In Nederland en Belgiƫ wordt de Munster kaas wel eens geassocieerd met een stinkkaas vanwege de penetrante geur. De korst van Munster kan worden gegeten.

Munster

Romige en zeer geurende kaas

€ 5,95
Munster is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Allergenen en ingrediënten
Koe
Rauwmelks
Melk
Ja
Nee
Nee
Productinformatie
Rode korstkaas
Frankrijk
Volvet
Sterk en zeer geurend
Ja
Nee