Ashbourne Sandstone
Omschrijving

Productomschrijving

Innovatieve witte blend die op de mooist mogelijke wijze het terroir van zandsteenbodems weergeeft. Heldere wijn met veel fruitaroma’s zoals citroenschil en gele appels. Volle en zachte smaak van citroen, bloedsinaasappel en bergamot. Met mineraliteit en een natuurlijke zuurgraad.


Drinkadvies
Ideaal bij schaal- en schelpdieren zoals gebakken mosselen of gambaspiezen en bij lichte voorgerechten zoals een salade met geitenkaas, gerookte zalm of kip.


Wijnhuis Omschrijving

Ashbourne is in 1996 opgericht en onderdeel van Hamilton Russell. Het wijnhuis ligt in de Hemel en Aarde Vallei ten oosten van de Hamilton Russell-wijngaarden. De focus ligt op het maken van wijnen met gebruik van de Pinotage en Sauvignon Blanc druif waarbij het terroir een zeer belangrijke rol speelt.


Vinificatie

Deze wijn volgt een niet traditionele vinificatie. De Chardonnay rijpt 5 maanden in keramische 'eieren', de Semillon 5 maanden in neutrale vaten en de Sauvignon Blanc in amforen.


Herkomst

Ashbourne is gelegen in de Hemel en Aarde Vallei in het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika. Er heerst een koel, maritiem klimaat en de oude bodem is er extreem klei- en ijzerrijk. Het wijnhuis maakt er terroir gedreven wijnen met de focus op Sauvignon Blanc en Pinotage.

Ashbourne Sandstone

51% Sauvignon Blanc, 24% Chardonnay, 25% Semillon

€ 22,95
Ashbourne Sandstone is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
7 dagen levertijd.
Kenmerken
Zuid-Afrika
Nee
13%
Ashbourne
2021
75cl
Bevat sulfieten
Witte Wijn
51% Sauvignon Blanc, 24% Chardonnay, 25% Semillon