Chanson Chablis
Omschrijving

Productinformatie

Mooie, heldere kleur met groene zwemen. Aromatisch met citrusfruit en complexe minerale tonen in de neus. Fris in de mond met voldoende pure fruitsmaken. Het geheel is mooi in balans met een lange, frisdroge afdronk.

Drinkadvies

Bij kreeft, krab en verfijnde visgerechten, kip en zachte schimmelkazen, zoals brie de meaux en affidélice au chablis (een lokale Epoisses). En natuurlijk bij oesters!


Wijnhuis Omschrijving

Domaine Chanson (1750) kocht in 2007 een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune, en werd de thuisbasis Beaune Bastion grondig gerenoveerd en een nieuw pershuis gebouwd. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden, allen met de Premier Cru en Grand Cru status, in het hart van de Bourgogne: Côtes de Beaune (Santenay, Chassagne-Montracchet, Puligny-Montrachet, Pernand-Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton).


Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en volgen een traditionele vinificatie. De wijnen rijpen vervolgens in roestvrijstalen vaten om de frisheid te behouden.


Herkomst

Domaine Chanson, eigenaar van 25 ha in de 10 mooiste Beaune Premiers Crus, wordt terecht beschouwd als een van de Premiers Crus specialisten in Beaune. De druiven komen van speciaal geselecteerde wijngaarden ten zuiden van het dorp Chablis. De witte wijnen staan hier bekend om de mooie fruitcombinaties.

Chanson Chablis

Chardonnay

€ 34,95
Chanson Chablis is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Frankrijk
Nee
12,5%
Domaine Chanson
2019
75cl
Bevat sulfieten
Witte Wijn
Chardonnay