Chanson Le Bourgogne Chardonnay
Omschrijving

Zachtgele kleur. Delicate bloemengeuren van lindebloesem vermengd met citrustonen en versterkt door een mooie mineraliteit. Heel fris, goede structuur en goed in balans.

Drinkadvies

Een goede begeleider van salades met gerookte vissoorten, voorgerechten met vis, witvlees, gevogelte of kalfsvlees. Ook lekker bij romige kaassoorten en witschimmelkazen.


Wijnhuis Omschrijving


Domaine Chanson (1750) kocht in 2007 een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune, en werd de thuisbasis Beaune Bastion grondig gerenoveerd en een nieuw pershuis gebouwd. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden, allen met de Premier Cru en Grand Cru status, in het hart van de Bourgogne: Côtes de Beaune (Santenay, Chassagne-Montracchet, Puligny-Montrachet, Pernand-Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton).


Vinificatie


De druiven worden met de hand geplukt en volgen een traditionele vinificatie. De wijnen rijpen vervolgens ìn roestvrijstalen vaten om de frisheid te behouden.


Herkomst


De Bourgogne is wereldberoemd vanwege de grote rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral de pinot noir (rood) en chardonnay (wit). Net als de Bordeaux heeft deze streek een overkoepelende appellation: de A.C. Bourgogne. De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden in Côte Chalonnaise, Côte d'Or en Côte de Beaune. Witte Bourgogne is op zijn best als deze binnen 2 jaar gedronken wordt.

Chanson Le Bourgogne Chardonnay

Chardonnay

€ 23,95
Chanson Le Bourgogne Chardonnay is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Frankrijk
Nee
13%
Domaine Chanson
2020
75cl
Bevat sulfieten
Witte Wijn
Chardonnay