Chanson Mâcon-La Roche Vineuse
Omschrijving

Productinformatie

Bleke gouden kleur. Tonen van oranjebloesem vermengd met aroma's van citroen en geel fruit (peer, witte perzik). Een subtiele mineralilteit is herkenbaar. Mooie, lange afdronk.

Drinkadvies

Heerlijk bij gevogelte, gegrilde vis en geitenkaas.


Wijnhuis Omschrijving

Domaine Chanson (1750) kocht in 2007 een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune, en werd de thuisbasis Beaune Bastion grondig gerenoveerd en een nieuw pershuis gebouwd. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden, allen met de Premier Cru en Grand Cru status, in het hart van de Bourgogne: Côtes de Beaune (Santenay, Chassagne-Montracchet, Puligny-Montrachet, Pernand-Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton).


Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en volgen een traditionele vinificatie. De wijnen rijpen vervolgens in roestvrijstalen vaten om de zuivere aroma's te behouden.


Herkomst

Domaine Chanson, eigenaar van 25 ha in de 10 mooiste Beaune Premiers Crus, wordt terecht beschouwd als een van de Premiers Crus specialisten in Beaune. De Mâconnais is een streek ten westen van de stad Mâcon en ten noorden van de Beaujolais. Roche Vineuse is een klein wijngebied, de druiven zijn afkomstig uit de dorpen la Roche Vineuse, Hurigny en Chevagny-les-Chevrieres.

Chanson Mâcon-La Roche Vineuse

Chardonnay

€ 19,95
Kenmerken
Frankrijk
Nee
13%
Domaine Chanson
2017
75cl
Bevat sulfieten
Witte Wijn
Chardonnay