Chanson Pouilly Fuissé
Omschrijving

ProductinformatieHeldere strogele kleur. De geur is zuiver met tonen van bloemen, meloen en tropisch fruit. Mooi in balans met een vleugje mineraliteit. Een frisdroge fruitige smaak en een prettige en sappige afdronk.
Drinkadvies

Een grote Bourgogne. Combineert mooi bij stevige vis met een romige smaakvolle saus. Ook zeer goed bij langoustines en niet te uitgesproken kaassoorten.


Wijnhuis Omschrijving

Domaine Chanson (1750) kocht in 2007 een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune, en werd de thuisbasis Beaune Bastion grondig gerenoveerd en een nieuw pershuis gebouwd. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden, allen met de Premier Cru en Grand Cru status, in het hart van de Bourgogne: Côtes de Beaune (Santenay, Chassagne-Montracchet, Puligny-Montrachet, Pernand-Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton).


Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en volgen een traditionele vinificatie. De wijnen rijpen vervolgens deels in roestvrijstalen vaten en deels in eikenhouten vaten gedurende 10 maanden.


Herkomst

Domaine Chanson, eigenaar van 25 ha in de 10 mooiste Beaune Premiers Crus, wordt terecht beschouwd als een van de Premiers Crus specialisten in Beaune. Ten zuiden van Bourgondië, in het hart van de regio Mâconnais, ligt het productiegebied in de dorpen Pouilly-Fuissé, Solutré-Pouilly, Vergisson en Chaintré. De witte wijnen uit Mâconnais staan bekend om de evenwichtigheid en een mooie mineraliteit.

Chanson Pouilly Fuissé

Chardonnay

€ 29,95
Chanson Pouilly Fuissé is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Frankrijk
Nee
13%
Domaine Chanson
2017
75cl
Bevat sulfieten
Witte Wijn
Chardonnay