Boeren Puur en Pittig
Omschrijving

Na een rijping van een jaar mag deze kaas zich scharen onder de klassiekers van de boerenkaas. Al bij de bereiding wordt rekening gehouden met het uiteindelijke resultaat. Door bij de eerste productie de wrongel (het eerste stadium van kaas na de melk) langer te roeren, wordt vocht verminderd. Hierdoor kan de pikant belegen Oudelandse Boeren langer rijpen. Na twaalf maanden intensief toezicht op de houten planken in een temperatuur van 13 graden Celsius is de kaas klaar voor de liefhebber.

Oudelandse Boeren Pikant Belegen is zelfs beloond voor haar bijzonder lekkere smaak op de Great Taste Awards 2013 in Engeland. Op deze kaaskeuring verdient Oudelandse Boeren één gouden ster in haar klasse: kaas gemaakt van koemelk. Gekeurd door minstens drie verschillende panels deden uitwijzen dat de kaas de gradatie: 'close to perfect' behaalde. ‘Een smakelijke boerenkaas met een goede structuur. Boterachtig en bijzonder romig! Een kaas met karakter.’ aldus de jury. Een ware beloning voor deze authentieke boerenkaas

Boeren Puur en Pittig

Oudelandse Boeren Puur en Pittig: Na een rijping van een jaar mag deze kaas zich scharen onder de klassiekers van de boerenkaas.

Verpakt
Kies een gewicht
€ 8,50
500 gram
Overige productinformatie
Oudelandse Boeren
Allergenen en ingrediënten
Oud Belegen
Volvet
Koe
Rauwmelks
Melk
Rauwe koemelk (NL), zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E251.
Ja
Ja
Nee