Testun al barolo
Omschrijving

Deze Italiaanse topper van gepasteuriseerde koe- en geitenmelk kent een lange affinage. Volgens plaatselijk gebruik wordt de kaas eerst in ondergedompeld in Barolo wijn en dan bedekt met de most van de Nebbiolo druif (waar ook Barolo wijn van wordt gemaakt). Vervolgens rijpt de kaas 8 tot 10 maanden in de grotten van Valcasotto, meer dan 1000 meter boven zeeniveau in de Piƫmonte. Zo ontstaat een bijzondere kaas met een rijk aroma van de wijn met zoete tonen van gefermenteerd fruit. Door de unieke smaak van de bergflora en de bijzondere bereidingswijze, heeft deze kaas al verschillende prijzen gewonnen!

Testun al barolo

Volle, fruitige kaas

Kies een gewicht
€ 5,90
200 gram
Testun al barolo is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Allergenen en ingrediënten
Koe
Gepasteuriseerd
Melk
-
Ja
Nee
Nee
Productinformatie
Harde kaas
Italië
Volvet
Volle, fruitige kaas
Nee
Nee